amsderdam

amsderdam

21.7.2017

Nynäshamn - Kalmar

15.07 Aamulla parituntia koneella Landsortin pohjoispäähän josta jatkoimme saaristoreittiä sopivassa purjehdustuulessa Ringsöhön suojaiseen Hummelviksfjärdenin ankkurilahteen yöksi.
Sisäänajo lahdelle on kapea, lahti on tilava ja nytkin veneitä oli kymmenkunta ankkurissa.

16.07  Matka jatkui vaihtelevassa tuulessa koneella ohi Oxelosundin Styrsön ankkuripaikalle.
Viimeksi täällä ollessamme rannalla oli mullikoita laitumella. Me nimitimme paikan mullikkalahdeksi.

17.07  Vaihtelevasti purjeilla ja koneella reippaassa tuulessa Kårön Kungshamnin lahteen yöksi. Hyvä ankkuripaikka aivan reitin varrella.

18.07  Hyvä purjehduspäivä ohi Västervikin Lyckfjärdenin lahdelle yöksi.Sisäänajo on hyvin kapea mutta itse lahti kaunis ja suojaisa. Meidän lisäksi lahdelle tuli yksi ruotsalaisvene sekä rantakallioon kyljittäin hieno kaksimastoinen kutteri Oxelosundista.


Illalla ruotsalaisveneen kippari soitteli haitarilla vanhoja merimieslauluja, annoimme asiaankuuluvat aplodit.

19.07  Koneella ja purjeilla kevyessä myötäisessä Borgholmiin. Satama oli aivan täynnä joten jouduimme kiinnittymääm kaupungin laivalaituriin yöksi.
Kävimme Nisses Rökerissä ostamassa savustettuja katkarapuja ja turskan mätiä.
Borgholmissa on kesäisin aina jotain tapahtumia meneillään. Iltakävelyllä kävimme torilla kuuntelemassa Elviksen vanhoja hittejä, vanhoja olivat myös esiintyjät. Mukava tunnelma.

20.07  Koneella tyynessä kelissä tänne Kalmariin. Kävimme tankkaamassa ja saimme hyvän paikan marinasta. Suomalaisveneitä meidän lisäksi on neljä.

21.07 Lepäilemme sateisessa Kalmarissa. Yllätykseksi toissavuonna matkalta jääneet kruunut ovat vanhentuneet kuukausi sitten. Ne saa kuulemma vaihtaa forexsin vaihtopisteessä. Täytyy käydä yrittämässä kun sade helpottaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti